Proč uvažovat o migraci IT infrastruktury a dat do Azure Cloudu?

Proč uvažovat o migraci IT infrastruktury a dat do Azure Cloudu?

Aktuální situace na IT trhu poskytuje společnostem hned několik možností, kde mít svoji IT infrastrukturu. Z čeho si lze vybírat:

  • Mít infrastrukturu u sebe ve firmě
  • Hostovat IT a data v Cloudu
  • Hybridní řešení, kde je část v cloudu a část ve firemním datacentru

Pro novou rychle se vyvíjející společnost je volba celkem jasná a málokterá se zatíží při vzniku jednorázovou investicí do HW, SW a IT specialistů, kteří vše potřebné nastaví. Oproti tomu existující firma může k tomuto tématu mít ambivalentní postoj – investice už proběhla, vše je nastavené a běží a co by mohlo být bezpečnější než mít data uložená u sebe ve sklepě v datacentru.

Podívejme se na hlavní důvody, proč by i existující firma mohla zvážit migraci do cloudu. A protože se zde v Joyful Craftsmen specializujeme na Microsoft technologie, zaměříme se na službu Azure Cloud a její výhody.


Zvýšení Agility Businessu – Jednodušší přístup k infrastruktuře pro zaměstnance a partnery. Rychlejší inovace a zkrácení času dodání – nový požadavek na infrastrukturu je splněn v rámci minut či hodin oproti týdnům či měsícům v porovnání s lokální infrastrukturou.

Flexibilita – Máte dočasné výkonové špičky v různých intervalech měsíce či týdne? S Azurem lze jednoduše měnit velikost serverů podle aktuálních požadavků a spojit náklady s reálnou zátěží například pomocí funkcionality autoscale.

Vysoká bezpečnost – Azure Cloud je postaven na hardwaru, který má bezpečnostní kontroly vestavěné a zabudované ve firmware jako například ochranu před DDoS útoky. Navíc zde máte za sebou více než 3500 bezpečnostních expertů, kteří neustále pracují na jediném úkolu, a to ochránit vaše firemní data.

Zjednodušená administrace – Spočítali jste si někdy náklady na migraci dat na novější verze? Většina společností má problém udržet všechny servery a stanice na posledních verzích hlavně z pohledu bezpečnosti. V případě Azure Cloud by se dalo říct, že bude migrace do Azure tou poslední, protože databáze a systémy jsou automaticky udržované vždy na poslední nejbezpečnější verzi.

Dostupnost a řízení přístupu – Azure Cloud nabízí následující nástroje, které lze jednoduše použít. Některé jsou dokonce automaticky nastavené.

  • Vysoká dostupnost
  • Spolehlivé a jednoduché zálohování
  • Compliance nástroje, které udrží přístupy k datům v souladu s regulačními opatřeními

Joyful Craftsmen, s podporou společnosti Microsoft, nabízí kompletní analýzu možnosti migrace do Azure Cloud z pohledu firemních dat. Taktéž můžeme pomoci s ověřením proveditelnosti celé migrace a zároveň s migrací samotnou.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed